marți, 26 iunie 2012

Stau in Mogosesti, in comuna Satulung, judetul Maramures... poti cauta cu google-ul pana te plictisesti, ca daca nu esti din zona nu cred ca gasesti.

Asa ca am pushcat o pagina web www.Mogosesti.ro care peste ani si ani, cand Mogosestiu va fi Capitala Culturala Europeana... va fi pe locu 1 in zelist :))

In alte cuvinte... suntem online for now and for ever ! :))

luni, 18 iunie 2012


Mare anunt mare, mania bicicletelor la Baia Mare. :)) 
Adevaru ca la pedalat ma mai bagam si eu in vremurile de glorie, dar acu pedalez la volan si odata pe saptamana cand ajung la peco imi plange inima cand vad cata zeama intra in "groapa Marianelor"(a.k.a. rezervor) degeaba.
In Amsterdam am testat si eu mersu pe bibcicleta pe sistem turbo :)) Adica: uitandu-te imprejur, chiar parea ultra cool sa vezi toata lumea pe biciclete de toate tipurile si dimensiunile si cu atas si cu carucior si cu remorca si cu tot ce vrei... 
Dar cand a fost momentu sa trecem la pedalat, s-a schimbat situatia. Senzatii mai tari decat cele de-a bicicli prin Amsterdam n-am vazut nici in parcurile de distractii. Totul era ca o jungla, totul era la limita... masini, biciclete, pietoni... dezastru. 

So... propunerea pentru doamne si domnisoare sau Man in Kilt:

Doamnele și domnișoarele sunt învitate să participe la prima ediție SkirtBike Baia Mare, pe data de 8 iulie, duminică, începând cu ora 17. Punctul de întâlnire este Monumentul Ostașului Român, Câmpul Tineretului.
Regula nescrisă a evenimentului spune că fiecare participantă la SkirtBike trebuie să vină îmbrăcată într-o ţinută șic. Fie că vor veni în fustă sau rochie, fie că vor alege tocuri sau balerini, pălării sau eșarfe, ne dorim ca participantele să se simtă frumoase în ținuta aleasă. Prin această promenadă biciclistă vom încerca să demonstrăm că mersul pe bicicletă e o activitate care nu le știrbește femeilor deloc din feminitate.
Domnii sunt așteptați și ei să pedaleze în ținute elegante alături de doamne, să le ofere sprijinul lor (sau, chiar și flori!) și să se asigure că se simt în largul lor pe șosea.
Traseul primei ediții SkirtBike Baia Mare va avea ca punct de plecare Câmpul Tineretului, Monumentul Ostașului Român și se va deplasa pe str. Victoriei, Bdul. Independenței spre Gold Plaza, Bdul. Decebal spre Semilună, Bdul. București spre Centru Vechi cu punct de oprire laCafeneaua Nouă de pe str. Vasile Lucaciu unde participanții vor fi așteptați, pentru un moment de socializare și relaxare, cu limonadă, tombole și multe surprize.
SkirtBike este o plimbare colectivă adresată în special femeilor, la care invităm participantele să poarte ţinute elegante, pentru a evidenţia că mersul pe bicicletă înfrumuseţează atât pe ele cât şi oraşul. Principalul scop este popularizarea mersului pe bicicletă în oraşul Baia Mare.

duminică, 17 iunie 2012

Am o doritna foarte mare si sper ca pana la sfarsitul anului 2012 sa se realizeze partial macar, dar de preferat in totalitate.

Daca esti membru JCI sau Rotaract, ne-am intalnit la o conferinta GRASP sau Initiatives of Change sau pur si simplu am avut ocazia sa stam la povesti poti foarte simplu sa te alaturi acestei idei.

De unde a pornit ideea ? - Cea mai buna cale spre dezvoltare.


Cred ca dezvoltarea personala si colectiva este posibila doar investind in educatie si deschizandu-ne viziunea spre lumea intreaga, conectandu-ne cu oameni si retele internationale.

Incercam sa traim conform crezului nostru iar aceasta idee se concretizeaza prin organizarea mai multor evenimente internationale de networking si teambuilding la Baia Mare iar Centrul de Networking si Lidersip International ce va fi deschis in biblioteca judeteana va oferi suportul necesar pentru o dezvoltare eficienta si solida.

Toate taxele de participare la evenimentele nationale sau internationale pe care le organizam includ si donarea unei carti la alegere ce va fi pusa in rafturile Centrului de Networking si Lidersip pe care il vom mentine actualizat cu cele mai noi carti disponibile.
Acest centru va include carti atat in limba romana cat si in engleza.

Poti sustine initiativa noastra trimitand o carte (de networking sau lidersip) la adresa noastra:

Club Rotaract TEAM Baia Mare
Baia Mare, str. V. Babes, nr. 62/A
RO430083 - Maramures
Romania

miercuri, 6 iunie 2012


Rotaract TEAM Baia Mare pregătește cel mai mare eveniment internațional organizat vreodată la Baia Mare.

Modelul Națiunilor Unite(MUN) este o simulare academică a Națiunilor Unite ce își propune să educe participanții despre evenimentele cotidiene, dezbateri în relații internaționale, diplomație și agenda Națiunilor Unite.

Participanții joacă rolul unor diplomați ce reprezintă o țară sau o organizație într-o sesiune simulată a unui comitet de la Națiunile Unite, precum ar fi Consiliul de Securitate al Adunării Generale. Participanții se documentează despre o țară pe care o vor reprezenta ca diplomați, vor investiga problematici internaționale, dezbateri, decizii, consultații iar apoi vor identifica soluții pentru problemele globale.

Conferința este concepută pentru un numar de cca 180 participanți din peste 60 de țări diferite care vor întalni și lucra împreună cu tineri băimăreni. Participanții sunt absolvenți de Științe Politice, Drept, Studii Internaționale, Economice sau Jurnalism.

Ce li se pregătește participanților de la Baia Mare: Multiculturalism – vor cunoaște și vor lucra cu oameni care împărtășesc aceleași idei și viziuni și care trăiesc zi de zi valorile Națiunilor Unite. Întâlnire cu factori decizionali – ocazia de a-i întâlni pe cei ce sunt la baza luării deciziilor pe plan mondial. Profesionalism – conferința de la Baia Mare garantează o experiență de neuitat, dat fiind nivelul de profesionalism și calitate demonstrat. Întalnire cu diplomați – Rotaract MUN va avea privilegiul de-a fi susținut de membri ai corpului diplomatic ce vor participa la această conferință și vor oferi informații de culise foarte valoroase.

Rolul Rotary în Națiunile Unite Rotary și ONU au o istorie îndelungată de muncă împreună și împărtășirea viziunii pentru o lume a păcii. În 1942, cluburi Rotary din 21 de țări au organizat o conferință în Londra pentru a contura o viziune pentru un sistem educațional mai avansat, știință si cultură post-belică. Acel eveniment a pus bazele UNESCO. În 1945, 49 de rotarieni au mers la San Francisco și au ajutat la scrierea constituției Națiunilor Unite. Rotary și Națiunile Unite sunt într-un continuu parteneriat, o relație dezvoltată și prin programul PolioPlus și munca în agențiile Națiunilor Unite.

Rotaract MUN este un concept original ce își propune o dezvoltare pe plan internațional și din punct de vedere organizatoric. Astfel, cluburi Rotaract din 4 țări și-au exprimat dorința de-a organiza urmatoarele ediții. Acestea sunt din Italia, Austria, Republica Moldova și Ucraina.

Conceperea și dezvoltarea unui astfel de proiect au fost facilitate și de parteneriatele pe care le avem în prezent cu foarte multe cluburi din țări vecine sau chiar de peste ocean.

Site-ul conferintei: http://www.rotaractmun.org
Club Rotaract T.E.A.M. Baia Mare