miercuri, 21 noiembrie 2012

Am citit o mica povestioara si vreau s-o impartasesc cu voi:

Cica la inaugurarea primului DisneyLand, Walt Disney era deja mort si la festivitatile de deschidere a participat doar nevasta lui, Lillian.

La conferinta de presa aceasta a fost intrebata: "V-ati dori sa fi vazut si sotul dumneavoastra aceasta minunatie?"
Iar raspunsul ei a fost: "A vazut-o demult!" si s-a asezat la loc.

Practic... sunt 2 randuri pe care citindu-le mi-au dat lacrimile. Cat de minunat este sa ai vise si o viziune atat de clara incat s-o inspiri si celor din jurul tau pana la cel mai mic detaliu ?
Si cat de minunat trebuie sa fie sa meri prin viata alaturi de oameni precum Lillian, sa continue visul cuiva si sa fie atat de convinsa ca acel cineva traieste prin realizarile tale...


Si stand si citind in continuare, pe-o bancuta in aeroport... undeva in spatele meu aud pe unu vorbind foarte foarte galagios si nu intelegeam nimic... adica... aproape nimic:
láncfűrész dobok és edények láncfűrész dobok és edények láncfűrész dobok és edények láncfűrész dobok és edények ADRIAN DAN POP láncfűrész dobok és edények láncfűrész dobok és edények láncfűrész dobok és edények láncfűrész dobok és edények

Dintr-o data tresar :)) Senzatie ca aia cand esti intr-un aeroport, limba straina, totul strain in jurul tau, si unul vorbeste pe limba respectiva bla bla bla... si printre bla bla-urile alea distingi numele tau. FUCK!!!! Asa ceva? :))

Mi-am revenit din soc... ma uit la nenea mai bine... si-l vad cu o foaie in mana... :)) pe ea scria numele meu... si era tipu care venise sa ma ridice de la aeroport... dar eu fiind prea captivat de carte nu am observat c-a trecut prin fata mea :))

miercuri, 14 noiembrie 2012


Miercuri, 14 noiembrie este cea de-a treia zi a conferinței Zilele Biz și este dedicată Performanței manageriale. Ziua aduce în prim-plan strategii și studii de caz din corporații în domeniul managementului talentelor, al creșterii globale și al managementului de criză.

Prima sesiune răspunde, alături de consultanți și top manageri, la cea mai actuală dilemă a managerilor: "Supraviețuire pe termen scurt vs sustenabilitate pe termen lung". Invitații Mișu Negrițoiu, Ali Ergun Ergen, Alessandra Stoicescu, Sergiu Neguț și Mihai Popa Radu vor detalia strategii de Management pe timp de furtuna, în care Cea mai bună aparare este atacul iar Omul potrivit la locul potrivit este componenta cheie a strategiei de Management al perfomanței. Programul complet al zilei poate fi găsit aici.

Managementul talentelor este o temă care începe să devină una dintre zonele importante de risc, în special în cazul organizațiilor globale, companiile întâmpinând provocări atât în procesul de recrutare cât și în cel de retenție a talentelor.

Dragoș Iliescu, Managing Director, SHL România va încerca un raspuns cu "Strategii de integrare a managementului talentelor în strategia globala de business". I se vor alătura, în cel de-al doilea panel al zilei: Alexandru Tălmăzan, Managing Partner Wrightson, George Butunoiu, Managing Partner George Butunoiu Executive Search, Sorin Matei, Mediator&Conflict Management Trusted Advisor, 1der și Georgiana Gheorghe, Creperie d'Amour.

De la abordări neconvenționale despre managementul de criză la analiza culturii organizaționale și management antreprenorial, discutăm metode de măsurare a performanței, strategii de loializare prin investiția in educație și dezvoltare și soluții de motivare și promovare.

Ziua se încheie cu workshop-ul "Managementul Creșterii. Valoare și Valori" în cadrul caruia participanții vor primi răspunsuri la câteva întrebări cheie: De ce eșuează afacerile? Cum gestionezi alocarea de resurse pentru performanța așteptată? Cum reinventezi creșterea în companie? Cu sau fără balanced score card? MBO sau VBM în maximizarea și sustenabilitatea afacerii. Workshop-ul este susținut de Sergiu Neguț, Wanted Transformation Consultancy.

marți, 13 noiembrie 2012


Zilele Biz încep luni, 12 noiembrie, cu Ziua Curajului, zi dedicată antreprenorilor. Trei sesiuni de prezentări, 15 speakeri și peste 150 de antreprenori și manageri, specialiști din companii mari și start-up-uri in audiență vă așteaptă în prima zi a celei de-a 11-a ediții a Zilelor Biz.

Prima sesiune va debuta cu “Provocările antreprenorilor români”, un studiu realizat în exclusivitate pentru Zilele Biz 2012 de compania de cercetare Unlock Market Research.

“Pentru antreprenori criza nu a însemnat o catastrofă, ci o reorganizare și șansa de a deveni mai întelepți. Spre deosebire de corporatiștii care și-au păstrat joburi de confort, antreprenorii au fost afectați cel mai mult, însă ei nu se plâng de criză, ci de reacția de impietrire și de frică a oamenilor în fața crizei. Totodată criza este cea care ajută la trierea valorilor. Deși s-a tot vorbit de această triere în ultimii patru ani, din 2012 asistăm la o selecție clară a valorilor. În acest sens, majoritatea celor intervievați în studiul Unlock consideră că în 2013 vor rămâne pe piață numai cei mai competenți. Puturoșii și impostorii se dau greu la o parte, dar acest val nu
are cum să nu-i trieze”, declară Adina Vlad, Managing Partner, Unlock Market Research.

“Lăsați antreprenorii să tragă înainte societatea și economia!” este îndemnul cu care vine la Zilele Biz Aneta Bogdan, Fondator Brandient, cel mai cunoscut om de branding din România.

“Am numit această zi, Ziua Curajului, ca o recunoaștere pentru cei care cred pînă la capăt în ideea lor și perseverează până la reusită. Vom avea alături de noi la Zilele Biz oameni cu rezultate excepționale și împreună cu ei vom afla ce trebuie să schimbăm în gândire, comportament și acțiune astfel încât să ne programam pentru reușită”, spune Marta Ușurelu, Redactor Șef, Revista Biz.

Deoarece toamna anului 2012 a venit cu noi schimbări în fiscalitate și în cadrul legal în care își desfășoară activitatea companiile din România, o întreagă sesiune din cadrul Zilei de Antreprenoriat va fi dedicată fiscalității și codului civil.

Printre speakerii invitați la Ziua de Antreprenoriat se numără: Aneta Bogdan, fondator, Brandient; Adina Vlad, Unlock Market Research; Tiberiu Moisă, Director Executiv Clienți Corporativi & IMM, Banca Transilvania; Daniel Rusen, Product Manager Office365, Microsoft România; Dorin Bodea, Antreprenor, Senior Consultant Result Development; Octavian Bădescu, antreprenor - fondator Sameday Courier, Retailplus Eastern Europe, Gift Express, Expert Flowers; Shachar Shaine, CEO Integra; Dragoș Anastasiu, Președinte Eurolines; Cristian Dărmănescu, Alfredo Foods; Luisiana Dobrinescu, Avocat Fondator, Dobrinescu Dobrev SCA;

Dragoș Cabat, Managing Partner, efin.ro; Gabriel Biriș, Founding Partner, Biriș Goran; Radu Enache, President & CEO, Continental Hotels; Florin Talpeș, CEO, Bitdefender.

Zilele Biz este cel mai mare eveniment de afaceri din România, la care participă sute de manageri și antreprenori pe parcursul a cinci zile. Zilele Biz reprezintă un eveniment unic de învățare și networking, care explică trendurile în cinci domenii cheie de business: Antreprenoriat, Inovație, Management, CSR și Media&Marketing.

Anul acesta evenimentul, ajuns la cea de-a unsprezecea ediție, are loc între 12-16 noiembrie, la Hotel Howard Johnson București.

Zilele Biz este un eveniment organizat de revista Biz.

Biz este o revistă de afaceri avangardistă care oferă proiecte jurnalistice creative, conținut viu și abordări unice asupra mediului de business local și internațional.
Lansată în anul 2000, Biz a fost prima revistă de afaceri din România, impunându-se prin premiere în print, evenimente de business, proiecte speciale și căutând mereu să abordeze mediul de afaceri dintr-o perspectivă inedita și interesantă pentru cititori.
Cu o aparitie bilunară, are ca public-țintă manageri cu vârste între 25 și 45 de ani. Tirajul revistei este de 10.000 de exemplare pe număr, auditate de BRAT, dintre care 6.200 sunt abonamente. Se distribuie în zonele urbane din țară.
Începând din 2009, revista Biz este condusă de Marta Ușurelu, Redactor-Șef și acționar majoritar.

Pentru detalii vă rugăm să o contactați Gabriela Matei, e-mail gabriela.matei@revistabiz.ro, telefon: 0371.32.32.32.

www.revistabiz.ro

miercuri, 7 noiembrie 2012

Pentru 3 zile voi fi în București și voi scrie pe blog de la Zilele Biz.

Pentru început vă recomand câteva informații pentru familiarizare.


Între 12 și 16 noiembrie are loc cea de-a 11-a ediție a conferinței de afaceri Zilele Biz.
Pe parcursul acestei săptămâni se vor prezenta patru rapoarte speciale, rezultate a patru studii de piață comandate de Biz și realizate exclusiv pentru acest eveniment.

Primul raport special este lansat la Ziua de Antreprenoriat (12 noiembrie), prima zi a evenimentului. Studiul analizează PROVOCĂRILE ANTREPRENORILOR ROMÂNI, prezentând atât blocajele cât și scenariile și soluțiile personale și instituționale pentru deblocare. Este realizat de Unlock Market Research și prezentat de Adina Vlad în prima sesiune de conferință a zilei. Aici este programul complet al Zilei de Antreprenoriat.

Cel de-al doilea raport se numește INNOVATION TRUE VALUE: WHO IS AFRAID OF IT?  și este realizat de ISRA Center. Prezentat în cadrul Zilei Inovației (13 noiembrie), studiul descoperă și arată cum pot fi capitalizate noile surse ale inovației: consumatorii. Consumatorii fideli cunosc cel mai bine marca iar utilizarea frecventă îi face să cunoască chiar și cele mai ascunse puncte nevralgice ale acesteia. Studiul arată cine sunt acești consumatori și cum brandurile îi pot targeta și implica în procesul de co-creație. Aici este programul complet al Zilei de Inovație.

Ziua de Media si Marketing (16 noiembrie) lansează două studii exclusive. Raportul Unlock Market Research analizează CE-ȘI DORESC ROMÂNII ÎN 2012 prin răspunsuri la unele dintre cele mai intense trăiri care ne definesc ca națiune: ce caută românii, pe cine aplaudă, pe cine ascultă, la ce reacționează? Studiul este completat de prezența pe scenă a lui Mircea Cărtărescu și a lui Vintilă Mihailescu, doua personalități marcante care vor discuta valorile și motivațiile noastre de astăzi.

Cel de-al patrulea studiu al Zilelor Biz abordează TIPOLOGIILE RECLAMELOR. Este realizat de către Ipsos și va identifica principalele tipologii de reclame și modul în care acestea ating latura emoțională a consumatorilor. Care sunt pârghiile emoționale și cum pot fi dezvoltate reclame eficiente în funcție de segmentul țintă. Aici este programul complet al Zilei de Media&Marketing.

Pentru detalii și înscrieri, va rugăm contactați-ne la email gabriela.matei@revistabiz.ro, telefon: 0371.32.32.32.

***
Zilele Biz
este cel mai mare eveniment de afaceri din România, la care participă sute de manageri și antreprenori pe parcursul a cinci zile. Zilele Biz reprezintă un eveniment unic de învățare si networking, care explică trendurile în cinci domenii cheie de business: Antreprenoriat, Inovație, Management, CSR și Media&Marketing. În acest an, Zilele Biz vor avea loc între 12-16 noiembrie, la Hotel Howard Johnson București. Evenimentul este organizat de către revista Biz.

Program: Antreprenoriat I Inovație I Management I CSR I Media&Marketing
Oferte speciale și pachete de înregistrare.
Motive să participi la eveniment.

***
Despre Biz

Biz este o revista de afaceri avangardista care ofera proiecte jurnalistice creative, continut viu si abordari unice asupra mediului de business local si international.
Lansata in anul 2000, Biz a fost prima revista de afaceri din Romania, impunandu-se prin premiere in print, evenimente de business, proiecte speciale si cautand mereu sa abordeze mediul de afaceri dintr-o perspectiva inedita si interesanta pentru cititori.
Cu o aparitie bilunara, are ca public-tinta manageri cu varste intre 25 si 45 de ani. Tirajul revistei este de 10.000 de exemplare pe numar, auditate de BRAT, dintre care 6.200 sunt abonamente. Se distribuie in zonele urbane din tara.

Incepand din 2009, revista Biz este condusa de Marta Usurelu, redactor-sef si actionar majoritar.
www.revistabiz.ro

P.S. :  în măsura posibilităților voi scrie și pentru blogul Rotaract TEAM, probabil din perspective diferite de cele ce le voi prezenta pe blogul meu personal.