joi, 18 iulie 2013


'Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane.

Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce.

Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor.

Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta.

Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta.

Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara.

A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru.

Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui.

Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat.

Al patrulea si in fine al cincilea au fost schimbati.

In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.

Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici..."

Concluzie: Adeseori facem lucrurile asa cum le fac si altii , fara sa ne intrebam de ce. E trist, pentru ca ajungem sa traim viata altora in loc sa o traim pe noastra. E trist ca generalizam lucrurile pe baza unei singure intamplari, si ne limitam visurile, spunand ca au incercat si altii sa faca asta si uite ce au patit.

Indrazniti sa va urmati vocea inimii, nu fiti maimute, nu va lasati prada conditionarilor si nu faceti lucrurile pentru ca asa ''se fac'', asa facea si mama, fara sa le puneti la indoiala.
Aveti dreptul sa va traiti propria voastra viata, si aveti in voi o inima, pe care daca o veti asculta mai des, veti intelege ce aveti de facut."

miercuri, 17 iulie 2013

Dupa o perioada foarte lunga de timp... cel putin asa mi se pare acum dupa ce am ajuns aici si am observat cat de mult mi-a lipsit locul asta... m-am reintors pentru o luna de zile in Caux, Elvetia.

Initiatives of Change - programul de interni - coordonator logistica. Un grup de coordonare format din 2 traineri din Australia si doi coordonatori de logistica, eu si Ian din USA.

Tinerii ce au venit vara asta in Elvetia la Caux pentru sesiuena a 2-a sunt din peste 20 de tari diferite. Unele vi se vor parea chiar interesante :D
Moldova, USA, Italy, Ukraine, Canada, Cameroon, Romania, UK, Egypt, Mexico, Thailand, Poland, Zimbabwe, Switzerland, China, Lebanon, Israel, Palestinianca din Arabia Saudita, Germany, South Korea si inca il asteptam pe unul din Tunisia.

Li se vor alatura lor si altii din prima sesiune, dar vom afla exact care in curand.

Pe parcursul acestei veri au loc 2 conferinte mega impresionante: Trust and Integrity in Global Economy si Learning to Live in a Multicultural World.

Astfel ma bucur iar de ocazia de-a sta in preajma unor oameni cu totul si cu totul speciali.

Pe langa asta, soarta a facut ca pe 19 iulie, invitatul principal al conferintei Trust and Integrity in Global Economy sa fie Kofi Annan - fostul Secretar General al Natiunilor Unite, si am mari sperante ca voi putea schimba 2 vorbe cu el despre Rotaract Global Model United Nations 2013 in Baia Mare, Romania.


In rest... Keep updated on facebook :))